Російський найманець розповів про порядки у ПВК "Вагнер": "Ставлення таке, як до непотребу, за найменшу провину забити можуть"

Терорист Ігор Стрєлков (Гіркін) оприлюднив аудіо записи розповіді одного із найманців ПВК "Вагнер", яка свідчить про жорстокі порядки та дісципліну по відношенню до самих членів ПВК - "як до непотребу".

Як стверджує Стрєлков на цьому аудіо російський військовий Віталій Лукін (позивний Лука) із 137 рязанського полку ВДВ, який був наданий Вагнеру практично з самого початку "Бахмутської м'ясорубки".

"Наприкінці січня цього року у мене була з ним розмова про те, що відбувається у Вагнері. На той момент я не став нічого робити, побоюючись за життя свого друга. Але Віталя загинув. До речі, подробиць його загибелі, я так і не дізнався. Наприкінці березня ми його поховали. Йому Гарсон вже нічого не зможе зробити, тому нашу розмову з ним я роблю надбанням громадськості. У цьому діалозі йдеться в основному про заходи дисципліни у Вагнері", - стверджує Стрєлков-Гіркін.

На аудіо Лукін розповідає про те, як вони приїхали з-під Бахмута до розташування, після чого їх відпустили у звільнення, деякі зі звільнення не повернулися. Потім Лукіну наказали знайти всіх 14 осіб, які не повернулися. "Знайшов 8 з 14. Повернув їх у частину. А сьогодні мені дзвонить боєць, що 6 з цих восьми вони обнулили. Взяли, застрелили і списали на бойові втрати", - каже Лукін.

Він скаржиться, що зламав ногу, але йому забороняють звернутися до шпиталю. "Нехай так заростає, сказали, поки сиди на місці, займайся пошуками далі", - говорить Лукін.

"Віддали всю нашу групу під керівництво ПВК "Вагнер". Пацанов не бережуть, якщо хтось не йде, його обнулюють. Звідси й втрати... З бійців гроші беруть. Хто не дає грошей, до них інший підхід..." Ставлення таке, як до непотребу якомусь за найменшу провину ціпками забити можуть... Все огидно", - каже найманець.

Також він скаржиться на невиплату обіцяного грошового забезпечення: "За весь час мені жодного разу ніхто 100 тисяч не перерахував, щонайбільше 77 тисяч отримав. А обіцяли - по 200 тисяч".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті