Російських і білоруських гімнастів допустять до міжнародних змагань на суворих умовах у нейтральному статусі – FIG

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) ухвалила рішення допустити росіян і білорусів до міжнародних змагань під егідою організації в нейтральному статусі на суворих умовах. Про це повідомляють на сайті FIG 19 липня.

"Виконавчий комітет (ВК) FIG ухвалив сьогодні такі рішення у зв'язку із санкціями, накладеними на Росію і Білорусь 26 лютого 2022 року після вторгнення Росії на територію України, і заходами, уже вжитими 1-2 березня 2023 року, - сказано в повідомленні. - Що стосується участі спортсменів з російським і білоруським громадянством у санкціонованих FIG змаганнях, то ВК FIG ухвалив таке рішення: Дозволити, за дотримання суворих умов, участь спортсменів і обслуговуючого персоналу російської та білоруської національності у санкціонованих FIG змаганнях, включених до Календаря FIG, у ролі "індивідуальних нейтральних спортсменів" без будь-якої участі або зв'язку з Російською Федерацією або Республікою Білорусь, їхніми відповідними національними федераціями або національними олімпійськими комітетами".

Підкреслюється, що FIG знову заявляє про своє "...рішуче засудження безглуздого вторгнення Росії в Україну і про свою рішучість піддавати суворому покаранню будь-якого представника міжнародного гімнастичного співтовариства, який бере участь у війні або підтримує її", а також про намір надавати підтримку жертвам війни в Україні та поважати право всіх спортсменів, незалежно від їхньої національності, на поводження без дискримінації.

Раніше повідомлялося, що понад 200 російських спортсменів змінили або збираються змінити спортивне громадянство.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті