Російські військові знали про майбутній підрив Каховської ГЕС і відійшли: z-блогер видав плани окупантів

Кримський блогер-колаборант Олександр Таліпов розкрив подробиці підготовки окупантами підриву Каховської гідроелектростанції. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Телеграм.

Зазначається, що Таліпов – кримський блогер, автор ресурсу "кримський смерш", який займається переслідуванням проукраїнськи налаштованих жителів Криму. У своїх соцмережах Таліпов обурився дописами так званих російських "військових блогерів", які повідомляли, що особовий склад окупантів "кинули" на островах.

У оприлюдненому ГУР аудіо він пояснює, що така інформація не відповідає дійсності, адже, за його словами, він зв'язувався з військовими РФ, які запевнили, що втрат немає, з островів до третьої ночі вийшли всі.

"Це пряме свідчення, що російські військові знали про майбутній теракт та завчасно оголосили евакуацію", - наголошує розвідка.

В ГУРі підкреслюють, що кількість подібних свідчень дедалі зростає і всі вони стануть додатковими доказами на майбутньому трибуналі проти росії.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті