Російські спецслужби намагалися збирати розвіддані в Україні під прикриттям міжнародних ЗМІ

Служба Безпеки України викрила спроби рашистів отримати розвідувальні дані під прикриттям міжнародних ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба відомства 7 березня.

Зазначається, що для збору закритих відомостей ворог використовує спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів. На цих ресурсах окупанти розміщують інформаційні запити нібито від працівників відомих зарубіжних ЗМІ.

"У своїх повідомленнях вони звертаються до медійників та інших учасників профільних груп щодо отримання матеріалів начебто для підготовки «сюжетів» або «документальних фільмів» про війну в Україні. Насамперед ворога цікавлять відомості про результати російських ракетних ударів по українських містах, у тому числі локації «прильотів» та їхні наслідки", - розповіли в СБУ.

Фахівці кібердепартаменту СБУ застерігають громадян від передачі таких даних у відповідь на підозрілі запити.

Як повідомлялося раніше, СБУ в Очакові затримала агента ГРУ, який намагався схилити місцеву владу на бік РФ. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті