Російські пропагандисти випустили "освітній проєкт" про подорож єнота, вкраденого окупантами із зоопарку Херсона

Російські пропагандисти випустили "освітній проєкт" про подорож єнота, вкраденого окупантами із зоопарку Херсона.

Уперше про звірятко заговорили в листопаді 2022 року. Тоді російський "воєнкор" Анна Долгарева похвалилася, що її товариш, військовий ЗС РФ, відступаючи з Херсона, "встиг поцупити єнота".

Черговий факт мародерства російські пропагандисти постаралися перетворити на подвиг, заявивши, що тварину було не вкрадено, а "врятовано". Її "записали" в один із підрозділів окупаційного корпусу, але потім на довгий час забули.

Ідея знову використати вкраденого єнота в пропагандистських цілях спала на думку херсонським журналістам-колабораціоністам. За підтримки окупаційної влади Херсонщини вони випустили "освітній спецпроект" у коміксах про подорож знаменитого єнота Херсона. 

Звісно, у проєкті йдеться про те, що тварина б загинула без допомоги іванівських десантників. Образ вкраденої тварини активно експлуатують як листоношу, який передає листи учасників "СВО" їхнім дітям і рідним.

 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті