Російські "чмобіки" різко збільшили кількість скарг на своє становище на фронті

Російські мобілізовані різко збільшили кількість скарг на своє становище на фронті в Україні. Про це повідомляє Телеграм-канал "Вёрстка".

Згідно з повідомленням, за місяць військовослужбовці з 16 регіонів РФ записали відеозвернення про погану підготовку, відсутність спорядження та «м'ясні штурми».

З початку лютого в мережі почали масово з'являтися відеозвернення мобілізованих росіян. За підрахунками «Вёрстки», за місяць такі звернення записали військовослужбовці щонайменше з 16 регіонів.

7 березня мобілізовані з трьох регіонів РФ - Іркутської та Новосибірської областей, і навіть з Красноярського краю, поскаржилися путіну, що їх «відправляють на забій». Це вже третє звернення військовослужбовців полку 1439 до президента РФ.

Також 7 березня у мережі з'явилося звернення мобілізованих із Калінінградської, Мурманської та Архангельської областей. Вони озвучили аналогічні скарги – погрози командування, відправлення на смертельні штурми та проблеми із постачанням.

6 березня мобілізовані з Білгородської області, які перебували у територіальній обороні, поскаржилися на відправку «штурмувати села» в Україні без підготовки.

4 березня мобілізовані з Краснодарського краю виклали звернення, в якому розповіли, що їх без підготовки відправляють на «безглузді штурми» на Донеччині.

4 березня мобілізовані з Оренбурзької області попросили путіна розібратися з проблемами. Список скарг аналогічний - "беззаконні накази", відправка на штурм без підготовки, відсутність спорядження.

3 березня в телеграм-каналах з'явилося звернення до путіна від мобілізованих з Мордовії та Марій Ел. Вони повідомили, що їх без документального оформлення прикріпили до луганських військових, після чого без підготовки відправили на штурм.

А в лютому звернення записали мобілізовані з Омська, Тиви, Самари, Татарстану, Іркутської області, Башкортостану, Марій Ел, Калінінградської та Оренбурзької областей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті