Російське ТБ відзначає "взяття Бахмута як взяття Берліна", але путінські блогери особливо не раді - ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у черговому зведенні констатує, що загони ПВК "Вагнер", зважаючи на все, вийшли до західного адміністративного кордону Бахмута, і зазначає у зв'язку з цим, що російське телебачення рапортувало про це ймовірне остаточне взяття невеликого міста як про якусь епохальну подію. Про це пише Бі-бі-сі.

"Російське державне телебачення зобразило передбачуване взяття Бахмута як доленосну історичну подію і заявило, що взяття міста сприятиме успіху російських операцій зі взяття Слов'янська (41 км на північний захід від Бахмута), Краматорська (35 км на північний захід від Бахмута) і навіть Дніпра (приблизно 215 км на захід від Бахмута)", - розповідає ISW.

Експерти інституту вказують, що "Кремль, імовірно, спробував подати взяття Бахмута як історичну перемогу, оскільки тактичні успіхи в Україні в нього, як і раніше, відсутні".

Оглядачі ISW зазначають, що телеканал "Первый" навіть заявив, що "вагнерівці" в Бахмуті повинні відчувати себе як "їхні діди в Берліні".

ISW відзначає контраст цих рапортів держтелебачення з більш тверезими висловлюваннями російських ультранаціоналістів-блогерів, які міркують про необхідність і шанси після Бахмута взяти села і містечко Часів Яр на захід від нього.

"Ця зростаюча розбіжність, ймовірно, продовжить підривати здатність Кремля формувати російський інформаційний простір", - припускає ISW.

Як повідомлялося, Пригожин зізнався, що ПВК "Вагнер" не в змозі атакувати будь-що як мінімум два місяці.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті