Російська армія обстріляла Донеччину: загинула людина і ще шість поранені

Російська армія обстріляла села та міста Донецької області, внаслідок чого загинула людина і ще 6 були поранені. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора ввечері, 26 липня.

"За даними слідства, 26 липня 2023 року, о 17:15, армія рф обстріляла с. Соловйового Очеретинської ОТГ. Через влучання снаряду в приватний будинок поранило 62-річну жінку", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що сьогодні близько 12:00 окупаційні війська обстріляли с. Васюківку Бахмутського району та Красногорівку.

"35-річного чоловіка з осколковим пораненням доставили до лікарні волонтери. Наразі потерпілий перебуває в комі. Також ушпиталили 21-річного хлопця", - повідомили у прокуратурі.

Крім того, приблизно об 11:10 армія рф атакувала міста Залізне та Торецьк.

"Через влучання в приватний будинок постраждала родина – 71-річна жінка зазнала осколкових поранень, а її 45-річний син від отриманих травм помер на місці", - йдеться у повідомленні.

Через годину під вогнем опинився Торецьк, внаслідок чого зазнали множинних мінно-вибухових травм місцева жінка 70 років та чоловік 43 років.

За попередніми даними, населені пункти окупанти обстріляли з артилерії. 

Загалом пошкоджено багато житлових будинків.

Як зазначили у ОГП, розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України). Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті