Російська армія обстріляла Донеччину: загинула людина і ще шість поранені

Російська армія обстріляла села та міста Донецької області, внаслідок чого загинула людина і ще 6 були поранені. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора ввечері, 26 липня.

"За даними слідства, 26 липня 2023 року, о 17:15, армія рф обстріляла с. Соловйового Очеретинської ОТГ. Через влучання снаряду в приватний будинок поранило 62-річну жінку", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що сьогодні близько 12:00 окупаційні війська обстріляли с. Васюківку Бахмутського району та Красногорівку.

"35-річного чоловіка з осколковим пораненням доставили до лікарні волонтери. Наразі потерпілий перебуває в комі. Також ушпиталили 21-річного хлопця", - повідомили у прокуратурі.

Крім того, приблизно об 11:10 армія рф атакувала міста Залізне та Торецьк.

"Через влучання в приватний будинок постраждала родина – 71-річна жінка зазнала осколкових поранень, а її 45-річний син від отриманих травм помер на місці", - йдеться у повідомленні.

Через годину під вогнем опинився Торецьк, внаслідок чого зазнали множинних мінно-вибухових травм місцева жінка 70 років та чоловік 43 років.

За попередніми даними, населені пункти окупанти обстріляли з артилерії. 

Загалом пошкоджено багато житлових будинків.

Як зазначили у ОГП, розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України). Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті