РФ завдала 271 удару по енергооб'єктах України від початку повномасштабної війни

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну зафіксовано 271 влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури, деякі з них не підлягають відновленню. Про це йдеться на сайті Міністерства енергетики 8 липня. 

Зазначається, що росіяни здійснювали масовані атаки по українській енергетичній системі з 10 жовтня по 9 березня. Відтоді Україна втратила 50% усієї енергосистеми, включно із генерацією та системою передачі. Деякі з об'єктів були зруйновані вщент і не підлягають відновленню. 

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, наразі розпочато наймасштабнішу ремонтну кампанію за всю історію України, аби максимально відновити пошкоджені об'єкти до наступного опалювального сезону. 

Галущенко зазначив, що вже розроблені та реалізуються короткострокові плани з відновлення інфраструктури до наступної зими, і довгострокові – розраховані на більш тривалий термін.

Він зауважив, що Світовий банк оцінив збитки енергетики в 11 млрд доларів, проте ця цифра щодня збільшується. 

"Після проведеного оцінювання відбувалися наступні обстріли, і збитки вже набагато більші. Наприклад, є велике питання, в якому стані ми отримаємо ЗАЕС після деокупації і скільки нам потрібно буде коштів для того, щоб її відповідним чином відремонтувати і запустити в роботу", - додав Галущенко.

Як повідомлялося, у Міненерго на 20 днів раніше відремонтували блок АЕС і заявили про посилення стабільності енергосистеми. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті