РФ законсервує "Північний потік" з надією, що Захід ще повернеться до російського газу - ЗМІ

Росія хоче законсервувати газопроводи "Північного потоку". Про це з посиланням на інсайдерів повідомляє Reuters 3 березня, пише "Deutsche Welle".

"Російський уряд найближчим часом не очікує на поліпшення відносин із Заходом, яке могло б призвести до того, що труби знову стануть затребувані, розповіли Reuters дві людини, знайомі з ситуацією", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, за інформацією інсайдерів, труби "Північного потоку" повинні бути збережені в такому стані, який уможливить функціонування газопроводів у пізніші терміни.

"У РФ не виключають, що Захід ще повернеться до російського газу", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що росія хоче законсервувати на дні Балтійського моря газопроводи "Північний потік", які були пошкоджені внаслідок вибухів, і не ремонтуватиме їх у найближчому майбутньому.

Компанії-оператори "Північного потоку-1" та "Північного потоку-2" не захотіли давати коментарі виданню.

Зазначається, що в німецькому енергетичному концерні E.ON, який володіє часткою в "Північному потоці-1", заявили: "Наскільки нам як міноритарному акціонеру відомо, жодного рішення ні за, ні проти відновлення трубопроводу не було прийнято".

Раніше повідомлялося, що глави МЗС G20 не змогли погодити підсумкову декларацію через позицію РФ та Китаю щодо війни в Україні.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті