РФ відмовилася у справі розслідування теракту в "Крокусі" від допомоги Інтерполу, щоб не заважав "оперативно" звинуватити в усьому Україну

Росія відмовилася від допомоги Інтерполу у справі розслідування теракту в "Крокусі". Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Ми вже почали власне розслідування. Досить ефективно, досить оперативно. Кожен день приносить все нові й нові факти", - розповів він.

Говорячи про пропозицію Інтерполу допомогти в розслідуванні, міністр чомусь вирішив, що повідомив, що вона пов'язана з бажанням довести непричетність до теракту України. 

"Цікаво, що буквально за добу після теракту, коли на Заході пролунали заяви про те, що, звісно, це не Україна і, звісно, це Ісламська держава, в цей самий час раптом несподівано керівництво Інтерполу, заявило, що вони будуть готові посприяти в розслідуванні", - зазначив він.

"Нам така допомога, яка явно буде в прояві подвійних стандартів, і, швидше за все, буде спрямована для того, щоб просувати зручну для заходу теорію, про те, що це зробила Ісламська держава, а Україна ні до чого, нам така допомога навряд чи буде потрібна", - дав зрозуміти Лавров, що Росія не відмовиться від звинувачень на адресу України, які абсолютно бездоказово висунув Путін. 

Як повідомлялося раніше, речник Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що до закінчення розслідування теракту офіційні особи не будуть заявляти про зв'язки України з ІДІЛ і запропонував пригадати виступи Путіна, який не став чекати на висновки правоохоронців і фактично визначив напрямок і версії слідства.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті