"РФ веде вогонь з житлових кварталів і не вмикає тривогу. Окупантам однаково, що гинуть люди" - Андрющенко про обстріл ринка на Текстильнику

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, коментуючи обстріл ринка на Текстисльнку у Донецьку, заззначив, що росіяни продовжували вести вогонь з житлових кварталів, прикриваючись цивільними. Сигнали повітряної тривоги в Донецьку, за його словами, окупанти не вмикають. Про це Андрющенко написав у Телеграм 21 січня.

"По перше - мирних загиблих українців жалко. Це горе, коли гинуть мирні громадяни. 

По друге  - тут пряма вина росіян. Та навіть не просто в глобальному масштабі. Дивиться на карту, тому що для багатьох “Текстильщик” в Донецьку це незрозуміло про що. Бачите? Ось вона Мар’їнка за 10-15 кілометрів. А ось вона Константинівка, куди русня цинічно вдарила сьогодні вночі. А тепер додайте триваючи бойові дії і логічне питання, що росіяни зробили для убезпечення мирного населення. 

Нічого. Сигнали повітряної тривоги? Ніт. При працюючий ППО - тиша. Перестали вести вогонь з житлових кварталів? Ніт. Чи логічно, що прилетить назустріч. Так. Прото росіянам однаково. 

Тому так.  В Донецьку знову трагедія. Трагедія вбивства за вини та участі росіян українців - донетчан", - . написав Андрющенко. 

Нагадаємо, окупаційна влада Донецька заявила, що внаслідок обстрілу ринку в мікрорайоні Текстильник загинули 13 осіб..

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті