РФ шукає ракети за кордоном, оскільки ті можуть більш ефективно обходити ППО — ISW

Росія посилює спроби отримати балістичні ракети з-за кордону, оскільки вони за певних обставин виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Можливо, Росія посилює спроби отримати балістичні ракети з-за кордону, оскільки ці ракети за певних обставин виявляються більш ефективними для вражень по цілях в Україні", - йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що російські війська регулярно використовують балістичні ракети малої дальності для ударів по українських містах ближче до лінії фронту, і ці ракети, здається, більш ефективні для проникнення або уникнення української ППО.

"Українська протиповітряна оборона перехопила 149 із заявлених 166 російських крилатих ракет під час інтенсивних атак з 29 грудня 2023 року, але, наприклад, перехопила лише кілька балістичних ракет, які Росія запустила по Україні за той самий період", - пише ISW.

Експерти роблять висновок, що ефективність російських балістичних ракет частково залежить від конфігурації парасольки ППО України в районі цілі та ударного комплексу, частиною якого є ракети.

Крім того, російська оборонно-промислова база не може виробляти балістичні ракети в масштабах, необхідних для тривалої кампанії з нанесення ударів по Україні, яка спирається на регулярне використання великої кількості балістичних ракет, і РФ, ймовірно, буде змушена постачати балістичні ракети з-за кордону, якщо захоче підтримувати масштабні ракетні удари по Україні.

Як раніше писав The Wall Street Journal, протягом останніх тижнів РФ отримала балістичні ракети з КНДР, а також планує закупити їх в Ірану, але малої дальності.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті