РФ майже повернулася на довоєнний рівень експорту алмазів, незважаючи на санкції - Bloomberg

Росія майже поновила до довоєнного рівня обсяги експорту алмазів. Про це 23 серпня повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що після запровадження західних санкцій на імпорт різко злетіли ціни на дрібні та дешевші діаманти. Проте зараз на частку російської компанії "Алроса" вже припадає близько третини світових поставок алмазної сировини.

"Продажі відновилися, оскільки деяким індійським банкам стало зручніше проводити транзакції у валютах, відмінних від доларів США", - пишуть журналісти з посиланням на джерела.

Так, зараз експорт алмазів "Алроси" перевищив позначку 250 мільйонів доларів на місяць. Ця цифра лише приблизно на 50-100 мільйонів нижча за той рівень, який був до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

І хоча більшість російських алмазів відправляється в Індію, яка є найбільшим центром обробки та ограновування дорогоцінного каміння, частину алмазів купують і європейські клієнти.

Щоправда, угоди щодо алмазів все одно відбуваються в "абсолютній тиші" через побоювання санкцій. Навіть сама "Алроса" припинила публікувати будь-яку інформацію про свої продажі, що дуже дивно навіть для закритого світу торгівлі алмазами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ під виглядом печива ввозить золото із Судану для фінансування війни в Україні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті