РФ "оштрафувала" Google на $400 млн за невидалення з YouTube "забороненої в росії інформації"

Московський суд призначив Google оборотний штраф у 21,08 млрд рублів ($400 млн) за повторне видалення з YouTube "забороненої в росії інформації". Про це повідомляє "Економічна правда" із посиланням на російські медіа.

"Якщо рішення суду витримає апеляцію, це буде вже другий оборотний штраф для Google у росії за останній рік. У грудні 2021 року цей же суд прийняв стягнути з корпорації в росії близько 7,2 млрд. рублів штрафу", - пишуть російські ЗМІ.

Компанія безрезультатно заперечувала штраф у суді, проте згодом у Роскомнагляді заявили про повне стягнення штрафу з Google.

У червні Роскомнагляд склав новий протокол щодо Google - за повторне невидалення матеріалів на YouTube. Як зазначається, Роскомнагляд виявив у відеоролику "недостовірну інформацію про хід спеціальної військової операції" (як відомо, саме так пропутинські пропагандисти називають повномасштабну війну, яку росія розпочала проти України).

Як раніше повідомлялося, російська "дочка" Google подала заяву про банкрутство.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті