"РФ може погодитися на це востаннє". Зернову угоду буде продовжено на 60 днів – росЗМІ

Термін дії зернової угоди, що спливає 18 травня, буде продовжено на 60 днів, про що може першим оголосити президент Туреччини Тайіп Ердоган. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело, знайоме з переговорним процесом щодо зернової угоди.

"Угода, гадаю, буде продовжена на 60 днів, але Росія може погодитися на це востаннє. Рішення про пролонгацію "за традицією" може оголосити президент Туреччини Тайіп Ердоган після телефонної розмови з російським колегою [Володимиром Путіним]", - сказав співрозмовник російського агентства ТАСС, не виключивши, що він відбудеться "сьогодні-завтра".

При цьому він назвав можливість продовження угоди "жестом Росії", сподіваючись, що її вимоги, закріплені в стамбульському меморандумі від 22 липня минулого року, будуть враховані.

Як повідомлялося раніше, 10 травня у Стамбулі розпочалася зустріч заступників міністрів оборони Туреччини, України, росії та офіційних осіб ООН щодо роботи "зернового коридору".

Статті

Світ
16.04.2024
09:07

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті