РФ готується до відновлення наступу на Вугледар - ISW

Російські війська можуть готуватися до відновлення наступальної операції навколо Вугледара. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські війська можуть готуватися до відновлення наступальної операції навколо Вугледара, хоча постійні проблеми з особовим складом і боєприпасами ймовірно й надалі стримуватимуть російські війська від просування", - йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що на кадрах, опублікованих у соціальних мережах 8 березня, видно, як особовий склад 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу звертається до російського військового командування з проханням збільшити кількість артилерійських боєприпасів перед заміною 155-ї окремої морської піхотної бригади Тихоокеанського флоту поблизу Вугледара і проведенням наземні атаки в цьому районі.

"136-й ОМСБр навряд чи вдасться досягти тактичного просування поблизу Вугледара, якого не змогли здійснити 155-та ОМСБр, 40-та ОМСБр та інші російські формування після місяців підготовки до початку наступу на цьому напрямку. Ймовірна деградація інших підрозділів у цьому районі, значні втрати техніки та, як повідомляється, триваючі артилерійські обмеження, ймовірно, не дозволять російським силам отримати значні тактичні переваги, якщо вони вирішать відновити наступ у цьому районі", - зазначають аналітики.

Як повідомлялося раніше, російський "воєнкор" із Бурятії Олександр Гармаєв радіє з того, що окупаційні війська ЗС РФ руйнують Вугледар Донецької області, зносять його до руїн.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті