РФ дедалі частіше застосовує безпілотники для розвідки й ударів - МВС

Російські окупанти дедалі частіше застосовують безпілотні літальні апарати для розвідки й ударів поблизу кордону, бійці "Сталевого кордону" протидіють ворожим диверсійно-розвідувальним групам і відбивають атаки противника. Про це повідомив у Телеграм міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Міністр поінформував, що він разом із головою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеком побував на позиціях бійців бригади прикордонників "Сталевий кордон" на Харківщині - за лічені кілометри від кордону з ворогом.

"Підступний ворог усе частіше використовує безпілотники. Як для розвідки, так і для завдання точкових ударів. Бійці "Сталевого кордону" щодня садять або подавляють роботу російських "пташок". Деякі з них зі свіжого випуску - виготовлені лише кілька місяців тому. Придатні дрони повертаються до попередніх власників, але вже з подарунками від "сталевих", - написав міністр.

За словами глави МВС, хороші умови несення служби бійців позитивно впливають на мотивацію та результат роботи бригади. "Воїни бригади протидіють ворожим ДРГ і постійно відбивають атаки противника на передовій. На озброєнні підрозділ має потужні вогневі засоби", - зазначив він.

Клименко додав, що воїнів-прикордонників за високі досягнення відзначено нагородами.

Як повідомлялося, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що місцева влада може виділяти ресурси на закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, щоб захиститися від російських дронів і ракет.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті