РФ активно готується до приєднання тимчасово окупованих територій України - ГУР

Росія активно готується до проведення так званого референдуму на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України  у Телеграм.

"Країна-агресор намагається приєднати до свого складу тимчасово окуповані території України", - заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

За його словами, українська розвідка чітко бачить підготовчі заходи, які проводить окупанти. 

"На тимчасово окупованих територіях в Херсонській та Запорізькій областях почала активно працювати кремлівська політична партія "единая россия". Ми бачимо що проводяться заходи з уточнення так званих списків виборців. Крім того вони відкрили дільниці для проведення виборів. Активно почався процес роздачі російських паспортів. Це комплекс заходів які зараз росія проводить на окупованих територіях для того щоб підготувати і провести референдум", – розказав він.

За словами Вадима Скібіцького, для того щоб не допустити закріплення рф і створення плацдарму для подальших наступальних дій, наші воїни будуть звільняти тимчасово окуповані території сходу і півдня України.

Як повідомлялося раніше, Служба Безпеки України викрила деталі підготовки російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті