Резніков: Ведуться переговори про пошук платформи щодо надання Україні тактичної авіації

Києвом ведуться переговори із західними партнерами про пошуку платформи для надання Україні тактичної авіації. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на спільній пресконференції з віце-прем’єр міністром - міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком у Києві 3 лютого, - повідомляє Міноборони в Телеграм.

"Що це буде — F-16, Gripеn — це питання дискусій з партнерами з країн НАТО, — підкреслив міністр, зазначивши, що з огляду на ймовірний наступ росіян, Україна веде переговори з партнерами щодо отримання далекобійних засобів ураження з дальністю від 150 км, оскільки таке озброєння, на прикладі РСЗО HIMARS, довело свою ефективність на полі бою".

"Вони бояться HIMARS, тому всі свої важливі склади з паливом, амуніцією, командні пункти винесли за 120 км від лінії фронту. Тому ми обговорюємо з партнерами засоби ураження дальністю 150 км. Тоді ми зможемо в місця концентрації ворога завдавати ураження і не дати піти їм в цей наступ легкою прогулянкою", - резюмував міністр оборони.

Як повідомлялося, ракети великої дальності для HIMARS - США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті