Ракети великої дальності для HIMARS - США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Сполучені Штати Америки оголосили про надання чергового пакету військової допомоги Україні. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що сума пакету складає 2,2 мільярда доларів. До переліку військової техніки, яку Вашингтон надасть Києву, входять зокрема протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси, а також звичайні ракети та ракети великої дальності для наданих США раніше комплексів HIMARS.

Частина поставки на 1 млрд 725 млн доларів буде профінансована з фонду, відомого як Ініціатива сприяння безпеці України (USAI), який дозволяє адміністрації Байдена замовляти нове озброєння у виробників, а не вилучати його з запасів Пентагону.

Список озброєнь також включає: додаткові 155-мм артилерійські снаряди, 120-мм мінометні боєприпаси, 190 великокаліберних кулеметів із тепловізійними прицілами та відповідними боєприпасами для протидії безпілотним авіаційним системам; 181 машину із захистом від мін та нападів із засідок (MRAP); 250 протитанкових комплексів Javelin; 2000 протитанкових ракет; протипіхотні боєприпаси Claymore; підривні боєприпаси; спорядження для холодної погоди, каски та інше польове спорядження.

До нового пакета допомоги не увійшли західні військові літаки. Україна запитує винищувачі F-15 та F-16. Вашингтон і Берлін чітко означили, що їхнє відправлення Києву може призвести до перетину так званих червоних ліній, що може спричинити ескалацію з боку Москви. У свою чергу у Білому домі заявили, що не перешкоджатимуть, якщо винищувачі F-15 та F-16 захочуть передати інші союзники України.

«Ми ніколи не намагалися змусити іншу країну щось дати чи не дати, і це знову ж таки суверенні рішення, які приймають окремі держави. Тож якщо країна вирішує, що вона хоче надати винищувачі, безумовно, це її рішення, і ми його поважатимемо. Ми хочемо, щоб Україна отримала якнайбільше підтримки», – заявив в інтерв'ю «Голосу Америки» координатор стратегічних комунікацій Ради з національної безпеки США Джон Кірбі.

Він додав, що Сполучені Штати майже щодня ведуть переговори з українськими партнерами про те, якими є їхні потреби у озброєнні.

«Ми зробимо все можливе, щоб переконатися, що вони можуть досягти успіху на полі бою не лише сьогодні, а й у майбутні місяці», – резюмував він.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті