Резніков: Україна є східним щитом Європи і НАТО

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Україна за рівнем свого озброєння вже відповідає стандартам країни НАТО. Про це він заявив в інтерв'ю естонському агентству ERR.

Відповідаючи на запитання щодо військової підтримки України, Резніков заявив, що у цій війні Україна бореться за європейські цінності, тому європейські країни могли б швидше запустити виробництво боєприпасів.

"Я впевнений, що у Заходу є ресурси. У них є промисловість. Їм потрібно запустити виробництво. Вони повинні наказати своїй промисловості почати виробництво боєприпасів, тому що це дуже важливо для війни. Ми боремося за європейські цінності. Ми є східним щитом Європи і НАТО. Ми де-факто вже є країною НАТО, тому що велика частина нашої амуніції та зброї з країн НАТО. Зросла здатність до співпраці з країнами НАТО. Я сподіваюся, що найближчим часом буде рішення країн НАТО запросити нас до НАТО", - розповів Резніков.

Він також зазначив, що Україна просить західних партнерів надати більш сучасні літакі, аніж Міг-29.

"Літаки МіГ-29 посилюють українські Повітряні сили, але ми все ще намагаємося переконати наших партнерів, що нам потрібні сучасні авіаційні платформи. Будь то Falcon або Gripen або будь-який інший тип літака. МіГ-29 має дальність видимості лише 60 кілометрів із своїми РЛС, дальність стрільби лише 30 кілометрів. Наприклад, сучасні російські літаки, такі винищувачі, як Су-35, мають радіус видимості понад 200 кілометрів і дальність стрільби понад 100 кілометрів. Тому нам потрібні сучасні винищувачі, щоб Україна стала частиною наших систем ППО. Тому ми зберігаємо оптимізм і намагаємося говорити з нашими партнерами про те, що навчання пілотів потрібно починати вже зараз, тому що це потребує часу. Так само час було витрачено на артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню, танки та системи ППО, такі як NASAMS, Patriot та інші, - заявив Резніков.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті