Резніков: Україна є східним щитом Європи і НАТО

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Україна за рівнем свого озброєння вже відповідає стандартам країни НАТО. Про це він заявив в інтерв'ю естонському агентству ERR.

Відповідаючи на запитання щодо військової підтримки України, Резніков заявив, що у цій війні Україна бореться за європейські цінності, тому європейські країни могли б швидше запустити виробництво боєприпасів.

"Я впевнений, що у Заходу є ресурси. У них є промисловість. Їм потрібно запустити виробництво. Вони повинні наказати своїй промисловості почати виробництво боєприпасів, тому що це дуже важливо для війни. Ми боремося за європейські цінності. Ми є східним щитом Європи і НАТО. Ми де-факто вже є країною НАТО, тому що велика частина нашої амуніції та зброї з країн НАТО. Зросла здатність до співпраці з країнами НАТО. Я сподіваюся, що найближчим часом буде рішення країн НАТО запросити нас до НАТО", - розповів Резніков.

Він також зазначив, що Україна просить західних партнерів надати більш сучасні літакі, аніж Міг-29.

"Літаки МіГ-29 посилюють українські Повітряні сили, але ми все ще намагаємося переконати наших партнерів, що нам потрібні сучасні авіаційні платформи. Будь то Falcon або Gripen або будь-який інший тип літака. МіГ-29 має дальність видимості лише 60 кілометрів із своїми РЛС, дальність стрільби лише 30 кілометрів. Наприклад, сучасні російські літаки, такі винищувачі, як Су-35, мають радіус видимості понад 200 кілометрів і дальність стрільби понад 100 кілометрів. Тому нам потрібні сучасні винищувачі, щоб Україна стала частиною наших систем ППО. Тому ми зберігаємо оптимізм і намагаємося говорити з нашими партнерами про те, що навчання пілотів потрібно починати вже зараз, тому що це потребує часу. Так само час було витрачено на артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню, танки та системи ППО, такі як NASAMS, Patriot та інші, - заявив Резніков.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті