Рецидивіст з Луганщини пішов в армію окупантів, щоб заробити на вставні зуби, й опинився в полоні (ВІДЕО)

Українські захисники взяли в полон "добровольця" – окупанта з Луганщини, який пішов воювати проти України, щоб заробити на вставні зуби. Про це повідомила СБУ у своєму Телеграм-каналі 20 липня.

"Стал добровольцем из денежных мотивов, – розповідає загарбник. – Чтобы я мог вставить себе зубы хоть немного. Как можно зубы вставить, если нигде ни работы нет, ничего. Взял и просто служил".

Як уточнюється в повідомленні, він зателефонував у військкомат і невдовзі підписав контракт як доброволець одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Підкреслюється, що цей чоловік – колишній шахтар, однак за фахом не працював давно. Починаючи з 2006 року, тричі був засуджений за торгівлю наркотиками, востаннє звільнився тільки у 2021.

За словами загарбника, таких як він не навчали військової підготовки, а боєкомплекти видали "для галочки".

"Та коли окупантам стало геть сутужно у Сєвєродонецьку, цих вояків відправили у зону бойових дій і поставили задачу: закріпитися на позиції" – сказано в повідомленні СБУ.

Уточнюється, що "доброволець" задачу провалив, але, на відміну від п’ятьох колег по службі, які загинули на його очах, залишився живим.

Наразі разом з іншими полоненими він дає свідчення слідчим СБУ.

Раніше було оприлюднено відео допиту "народного міліціонера "ДНР", який обстрілював будинки в Сєвєродонецьку та завод "Зоря" в Рубіжному.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті