Рашисти використовують майже всі цивільні медзаклади Луганщини і заселили майже половину житлового фонду Сєвєродонецька

Російські окупанти використовують майже всі цивільні медичні заклади Луганської області у власних цілях. Про це повідомив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко в ефірі "Єдиних новин" 30 березня.

"Така ситуація притаманна всій Луганщині, – сказав Власенко. – Вони (російські військові. – "ОстроВ".) використовують практично всі цивільні медичні заклади у власних цілях. Є така інформація і по Старобільську, і по Новопскову, Марківці, Лисичанську, а також на староокупованих територіях".

Він підкреслив, що це говорить про значні втрати ворога – як у Луганській, так і в Донецькій областях, і про те, що місць у мобільних військових шпиталях для поранених рашистів не вистачає.

Власенко уточнив, що цивільні мешканці окупованих територій для отримання медичних послуг змушені їздити в Луганськ.

Крім того, очільник райадміністрації зазначив, що майже половина вцілілого житлового фонду Сєвєродонецька заселена військовими РФ.

Раніше повідомлялось, що в Сєвєродонецьку почали падати багатоповерхівки, які росіяни обстрілювали при штурмі.

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті