Рашисти прагнуть заблокувати Авдіївку, захопити Мар'їнку і просунутись в бік Курахового - Дмитрашківський

Армія РФ намагається у Донецькій області оточити Авдіївку, захопити Мар'їнку та просунутись у напрямку Курахового, але успіху не досягла на жодному з напрямків. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський 9 квітня.

За інформацією очільника об’єднаного пресцентру, найнебезпечнішими напрямками фронту є Авдіївський і Мар'їнський, де окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ.

"У районі Авдіївки продовжуються позиційні бої. Військові РФ намагаються заблокувати Авдіївку, захопити Мар’їнку і просунутись у напрямку Курахового. Але на сьогоднішній день вони не досягли успіху на жодному з напрямків. Натомість, не маючи успіхів на полі бою, ворог обстрілює цивільне населення", — зазначив він.

За його словами, порівняно з лютим обстріли зменшилися на третину, але окупанти часто роблять авіанальоти.

"Військові РФ продовжують наносити вогневі ураження, застосовуючи ствольну артилерію та реактивну артилерію, дуже активно почали застосовувати авіацію, — каже Дмитрашківський.

Нагадаємо, 8 квітня Українські військові відбили понад 40 атак російських окупантів на Сході

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті