Рашисти під час чергового обстрілу Краматорська зруйнували головний центр вивчення китайської мови на сході України

Російські окупанти під час нічного обстрілу Краматорська 25 березня зруйнували будівлю Краматорського економіко-гуманітарного інституту. Відео зі зруйнованою будівлею опублікував телеканал FreeДом.

Унаслідок обстрілу, крім низки багатоповерхових будинків, було також пошкоджено будівлю Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Цей інститут у 1992 році заснував китаєць Лі Цзегао.

Він був власником і ректором Краматорського економіко-гуманітарного інституту (колишня назва інституту) до своєї смерті 2015 року. Цей виш також був першим приватним у Краматорську.

КЕГІ вважався головним центром вивчення китайської мови на сході України. Зазначимо, що корпус інституту російські окупанти зруйнували після закінчення візиту до Москви лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Нагадаємо, що під час останнього нічного обстрілу Краматорська рашисти знову вдарили по промзоні міста.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті