Рашисти обстрілюють громади Донеччини: у Торецьку загинуло дві людини

Рашисти обстріляли Торецьк 22 вересня, внаслідок чого дві людини загинуло. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Фейсбуці.

"Вчора ввечері під російські обстріли потрапили Бахмутська громада, Торецьк, Слов’янськ та Орлівка. 

 


У Торецьку під час одного з обстрілів (близько 16:30) росіяни пошкодили 2-поверховий будинок, магазин та інші будівлі - загинуло 2 людини, поранено 5.  Крім того, кількома годинами пізніше - близько 19:30 рашисти ракетою поцілили у торецьку 9-поверхівку: обвалилися плити перекриття з 9 по 7 поверхи, але великої кількості жертв вдалося уникнути - з цього будинку більшість людей евакуювалася. Постраждала одна людина", - повідомив він.

За його словами, всю попередню добу росіяни вели вогонь по Бахмутській громаді – Бахмуту, Зайцевому і Кліщіївці. За цей час на території громади загинули 4 цивільних, ще 1 людина дістала поранення. Зруйновано міст, пошкоджено хлібозавод, 10 приватних будинків та 1 багатоповерховий.

Слов’янськ вчора ввечері зазнав удару ЗРК С-300 – ракета влучила у подвір’я приватного будинку, без жертв. 

 

Також напередодні росіяни зруйнували амбулаторію в Орлівці Очеретинської громади – це був новий сучасний заклад, його відкрили минулого року.

Вночі та вранці росіяни продовжили стріляти на Донецькому та Горлівському напрямках.

У Курахівській громаді обстріляно смт Гостре – 1 людина поранена. У Мар’їнській громаді – періодичні обстріли Мар’їнки, Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки – без постраждалих.

В Авдіївці протягом ночі – поодинокі прильоти по старій та центральній частині міста, без жертв. 

 

Гучно минула ніч у Світлодарській громаді, однак інформація про постраждалих поки що не надходила.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті