Рашисти завдали 124 ударів по військових та цивільних об'єктах в Україні за добу - є жертви

Російські окупанти продовжують обстрілювати будинки мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури – за добу вони завдали 124 таких удари. Про це у зведенні від 18 вересня повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Ворог продовжує обстрілювати будинки мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. За минулу добу російські окупанти завдали 6 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об'єктах на території України", - повідомляють українські військові.

Внаслідок цих обстрілів під ударом опинилися понад 30 населених пунктів. Зокрема, йдеться про Харків, Дворічну, Кам'янку, Красногорівку, Новомихайлівку, Нескучне, Успенівку, Миролюбівку, Біляївку, Високопілля та Миколаїв.

Під ударом опинились також цивільні об'єкти на околиці Запоріжжя. А внаслідок ударів по Краматорську та Чугуєву є жертви серед мирного населення.

У Генштабі наголошують, що загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається високою.

Зазначимо, що минулої доби росіяни також обстріляли територію Сумської області з мінометів та САУ.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті