Рашисти хочуть перетворити аеропорт у Бердянську на вузол оборони та будують навколо нього зміцнення

Російські окупанти почали активно зміцнювати аеродром у Бердянську Запорізької області, зводячи навколо нього лінії оборони. Про це 30 січня повідомляє Defense Express.

"Рашисти продовжують готуватися до оборони та здійснюють це навіть у відносно далекому тилу окупованих територій. Зокрема, в аеропорту захопленого Бердянська, який зараз знаходиться майже за 100 кілометрів від поточної лінії фронту", - повідомляється на порталі.

Зазначається, що ще раніше цей аеродром окупанти перетворили буквально на власну військову базу. Так, на супутникових знімках від Planet Labs за 27 січня видно вісім вертольотів та один безпілотник, ймовірно, "Форпост". Також на аеродромі була помічена активність наземного персоналу та техніки.

Однак значно сильніше в очі впадають спроби росіян перетворити аеродром на вузол оборони. Лінія оборони рашистів складається з окопів, траншей та окремих позицій, зокрема укриттів для техніки. Окупанти вже звели там "пірамідки Вагнера" – протитанкові бетонні загородження.

За даними видання, до 27 січня росіяни на 30% оточили аеропорт подібними захисними спорудами. Причому почали її зводити окупанти орієнтовно 10 січня.

"Ймовірно, у росіян набагато більші плани на цей об'єкт, ніж просто використовувати його як передову гелікоптерну базу", - зазначили фахівці.

Нагадаємо, що приблизно два тижні тому на території цього аеропорту пролунали три потужні вибухи.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті