Рашисти хочуть перетворити аеропорт у Бердянську на вузол оборони та будують навколо нього зміцнення

Російські окупанти почали активно зміцнювати аеродром у Бердянську Запорізької області, зводячи навколо нього лінії оборони. Про це 30 січня повідомляє Defense Express.

"Рашисти продовжують готуватися до оборони та здійснюють це навіть у відносно далекому тилу окупованих територій. Зокрема, в аеропорту захопленого Бердянська, який зараз знаходиться майже за 100 кілометрів від поточної лінії фронту", - повідомляється на порталі.

Зазначається, що ще раніше цей аеродром окупанти перетворили буквально на власну військову базу. Так, на супутникових знімках від Planet Labs за 27 січня видно вісім вертольотів та один безпілотник, ймовірно, "Форпост". Також на аеродромі була помічена активність наземного персоналу та техніки.

Однак значно сильніше в очі впадають спроби росіян перетворити аеродром на вузол оборони. Лінія оборони рашистів складається з окопів, траншей та окремих позицій, зокрема укриттів для техніки. Окупанти вже звели там "пірамідки Вагнера" – протитанкові бетонні загородження.

За даними видання, до 27 січня росіяни на 30% оточили аеропорт подібними захисними спорудами. Причому почали її зводити окупанти орієнтовно 10 січня.

"Ймовірно, у росіян набагато більші плани на цей об'єкт, ніж просто використовувати його як передову гелікоптерну базу", - зазначили фахівці.

Нагадаємо, що приблизно два тижні тому на території цього аеропорту пролунали три потужні вибухи.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті