Рашисти готують криваві провокації на Херсонщині – голова ОВА

Війська рф найближчими днями можуть обстріляти житлові райони Херсонщини. Про це у Телеграм повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич з посиланням на Головне Управління розвідки Міноборони.

"Рашисти готують криваві провокації на Херсонщині. Найближчими днями є висока ймовірність, що російські окупанти обстріляють житлові райони області, аби звинуватити в цьому Збройні сили України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни розсилають SMS жителям тимчасово загарбаної Херсонщини, в яких повідомляється про начебто намір командування ЗСУ здійснити масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Людей закликають до так званої «евакуації». Також місцевих попереджають про запровадження комендантської години протягом доби.

За інформацією української розвідки, вороги, прикриваючись цивільними, протягом трьох діб через Каховську ГЕС перекидають свою техніку та автомобілі з награбованим майном.

У населених пунктах області, що знаходяться на правому березі Дніпра, окупанти масово займаються мародерством. Зокрема, у Бериславському районі грабують приватні оселі, магазини та склади.

У смт Любимівка військові зс рф вилучають практично весь наявний автотранспорт: автобуси, легкові автомобілі, вантажівки. Повністю розграбовані місцеві СТО та автопарки.

Вздовж гирла Дніпра проводиться рекогностування місцевості. Із місцевих рад населених пунктів, розташованих по лінії Дніпра, вивезли всю документацію. У самих приміщеннях облаштовано ворожі комендатури. В селах Ольгівка та Токарівка загарбники підірвали вишки мобільного зв’язку українських операторів.

Як раніше повідомлялося, окупанти позбавляють жителів Херсонщини світла та зв'язку, щоб змусити до "евакуації".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті