Ранкова атака РФ не завдала пошкоджень енергосистемі, через негоду без світла 131 населений пункт - Міненерго

Унаслідок масованого ворожого обстрілу 13 січня пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано, проте через негоду знеструмлено 131 населений пункт. Про це у Телеграм повідомило Міністерство енергетики.

Як повідомляється, водночас минулої доби ворог обстріляв територію однієї з ТЕС у Донецькій області, пошкоджено обладнання на території станції.

Також у Дніпропетровській області через ворожі обстріли відключалася повітряна лінія 330 кВ.

Через артобстріл Сумської області з боку російського кордону було знеструмлено 8 населених пунктів, у яких проживає майже 1,6 тис. споживачів. Також через технологічне порушення без світла залишалися 234 споживачі.

У Миколаївській області через ворожий обстріл Очакова було знеструмлено 868 споживачів, проте всіх заживили. Утім, через обстріл залишилися без світла понад 700 абонентів у Баштанському районі.

Також унаслідок обстрілу було припинено газопостачання 32 споживачам в одному із сіл області.

Що стосується наслідків негоди, у Дніпропетровській області без світла 41 населений пункт (понад 3,3 тис. споживачів), у Кіровоградській - 38 (понад 2,6 тис. абонентів), Миколаївській - 23, Запорізькій - 15, Хмельницькій - 14 (понад 2 тис. споживачів).

У Чернігівській області з технологічних причин минулої доби сталося знеструмлення 660 споживачів.

Без газу через його витік на газопроводі середнього тиску в Хустському районі Закарпатської області залишилося до 73 абонентів.

У Яготинському районі Київської області приватний підприємець, проводячи земляні роботи, пошкодив підземний газопровід, через що відключено від газопостачання 55 приватних будинків.

Загалом в енергосистемі дефіциту немає, але Міненерго акцентувало на важливості зменшення навантаження на енергосистему в пікові години споживання: у вихідні дні: 10:00-12:00 та 18:00-20:00.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії зі Словаччини, Румунії та Молдови в обсязі 7987 МВ-год, що на 43,5% більше за вчорашній показник, експорту немає понад тиждень.

Нагадаємо, у Міненерго пояснили, чому в Україні без світла залишаються півтисячі населених пунктів. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті