Ранкова атака РФ не завдала пошкоджень енергосистемі, через негоду без світла 131 населений пункт - Міненерго

Унаслідок масованого ворожого обстрілу 13 січня пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано, проте через негоду знеструмлено 131 населений пункт. Про це у Телеграм повідомило Міністерство енергетики.

Як повідомляється, водночас минулої доби ворог обстріляв територію однієї з ТЕС у Донецькій області, пошкоджено обладнання на території станції.

Також у Дніпропетровській області через ворожі обстріли відключалася повітряна лінія 330 кВ.

Через артобстріл Сумської області з боку російського кордону було знеструмлено 8 населених пунктів, у яких проживає майже 1,6 тис. споживачів. Також через технологічне порушення без світла залишалися 234 споживачі.

У Миколаївській області через ворожий обстріл Очакова було знеструмлено 868 споживачів, проте всіх заживили. Утім, через обстріл залишилися без світла понад 700 абонентів у Баштанському районі.

Також унаслідок обстрілу було припинено газопостачання 32 споживачам в одному із сіл області.

Що стосується наслідків негоди, у Дніпропетровській області без світла 41 населений пункт (понад 3,3 тис. споживачів), у Кіровоградській - 38 (понад 2,6 тис. абонентів), Миколаївській - 23, Запорізькій - 15, Хмельницькій - 14 (понад 2 тис. споживачів).

У Чернігівській області з технологічних причин минулої доби сталося знеструмлення 660 споживачів.

Без газу через його витік на газопроводі середнього тиску в Хустському районі Закарпатської області залишилося до 73 абонентів.

У Яготинському районі Київської області приватний підприємець, проводячи земляні роботи, пошкодив підземний газопровід, через що відключено від газопостачання 55 приватних будинків.

Загалом в енергосистемі дефіциту немає, але Міненерго акцентувало на важливості зменшення навантаження на енергосистему в пікові години споживання: у вихідні дні: 10:00-12:00 та 18:00-20:00.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії зі Словаччини, Румунії та Молдови в обсязі 7987 МВ-год, що на 43,5% більше за вчорашній показник, експорту немає понад тиждень.

Нагадаємо, у Міненерго пояснили, чому в Україні без світла залишаються півтисячі населених пунктів. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті