Радника російської "захисниці дітей" викрили у зв'язках із неонацистами

Агентство Reuters знайшло в старих постах радника російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Белової Олексія Петрова зв'язки з неонацистським угрупованням. Зараз він відповідає за гуманітарні програми в окупованих регіонах України, пише "BBC News. Русская служба" 10 серпня.

"Олексій Петров, радник апарату уповноваженої з прав дитини в Росії Марії Львової-Белової, публікував на своїй сторінці у "ВКонтакте" у 2011-2014 роках пости, які містили, зокрема, відео неонацистського угруповання WotanJugend та анонс неонацистського фестивалю, - ідеться в повідомленні. - Юзернейми Петрова у Skype та Instagram також пов'язані з неонацистською символікою. Зокрема, його ім'я користувача в Skype звучить як wotan_jugend8989. Обидва акаунти було прив'язано до сторінки Петрова у "ВКонтакте", проте він видалив їх після запитань Reuters".

За даними офіційного сайту уповноваженої з прав дитини в росії Львової-Бєлової, зараз робочі обов'язки Олексія Петрова безпосередньо пов'язані з дітьми на окупованих територіях України. Зокрема, Петров вказаний як керівник проєкту "Гуманітарна допомога дітям ДНР, ЛНР і України".

Раніше повідомлялося, що російська уповноважена з прав людини Львова-Бєлова, на арешт якої МКС у Гаазі видав ордер, заявила про понад 700 тисяч вивезених до РФ українських дітей.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті