Рада ЄС надасть додаткові кошти для навчання українських військових

Рада ЄС ухвалила рішення про виділення додаткових коштів на навчання українських військовий у рамках тренувальної місії Євросоюзу. Про це йдеться на офіційному сайті відомства, - повідомляє "Радіо Свобода".

Відомо, що підтримка надаватиметься через Європейський фонд миру (EPF). Фінансування зросте на 194 млн євро до загальної суми 255 млн євро.

«Мета сьогоднішнього рішення – продовжити підтримувати розбудову спроможностей Збройних сил України місією EUMAM, ґрунтуючись на потребах України та беручи до уваги зростаючі масштаби і складність програми навчання», – йдеться в повідомленні Ради Європи.

«Щойно держави-члени домовилися про збільшення додаткового фінансування підтримки навчальної місії для України, яка є однією з найуспішніших місій, яку ми здійснили. Це близько на 200 мільйонів євро більше з урахуванням зростаючого масштабу та складності навчальних заходів цієї місії, яка вже навчила 34 тисяч солдатів до цього часу. Це найбільший навчальний «провайдер» для України», – розповів високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Крім того, Боррель назвав військову допомогу Україні від ЄС «важливим внеском в обороноспроможність країни, але ми повинні робити більше і швидше».

Нагадаємо, що з серпня 2023 року українська сторона попросила розширити місію не лише на військовослужбовців, але й на окремі підрозділи Нацгвардії, Нацполіції, ДПСУ та Служби безпеки України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті