Рада ухвалила закон про обов'язкову наявність бомбосховищ у новобудовах

Верховна Рада 29 липня ухвалила законопроєкт, який закріплює обов'язкову наявність бомбосховищ при плануванні та забудові територій в Україні. Про це повідомляє офіційний сайт парламенту.

Законопроєкт №7398 своїми голосами підтримали 280 нардепів. Також у документі зазначено, що вимоги щодо обов'язкового розміщення бомбосховищ також стосується дитячих садків та шкіл.

За новими нормами орган державного архітектурно-будівельного контролю відтепер може відмовити у видачі сертифіката про готовність будівлі до експлуатації, якщо забудовник не завершить роботи з обладнання бомбосховища.

Що ж до шкіл та дитячих садків, то з 1 вересня в Україні вони відкриються лише у випадку, якщо будівля має надійне бомбосховище. Зазначимо, що зараз в Україні таких установ лише 25%.

Зазначимо, що раніше міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що навчання може відбуватися у дві зміни, якщо у шкільному бомбосховищі не вистачає місць на всіх.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті