П'ятеро російських офіцерів зникли після відмови воювати в Україні

П'ятеро офіцерів російської армії зникли після відмови воювати в Україні. Про це повідомляє "Настоящее Время" з посиланням на видання Astra.

Рапорти про відмову брати участь у бойових діях офіцери, як зазначає видання, написали у липні. Всі вони відмовилися вести особовий склад у бій із помітно переважаючими силами супротивника. Потім офіцерів перевели до спеціального центру у населеному пункті Брянка Луганської області, після чого вони перестали виходити на зв'язок.

Мати одного з зниклих офіцерів, старшого лейтенанта Руслана Леванова, повідомила виданню Astra, що її син написав рапорт на звільнення зі збройних сил РФ після того, як отримав наказ взяти бойову точку "будь-якою ціною", не зважаючи на людські втрати. Після цього, за словами матері Леванова, його відправили до Брянки, до так званого Центру відновлення бойової стійкості військовослужбовців, куди його привезли в багажнику автомобіля.

Аналогічні історії розповідають родичі інших офіцерів: Олександра Свечіхіна, Дмитра Щербінкіна, Дмитра Волкова та ще одного військовослужбовця, чиє прізвище рідні називати відмовилися. За словами близьких, у Брянці на офіцерів чинився моральний тиск, а потім них перевели до якогось підвалу. Після чого зв'язок із ними зник.

Рідні офіцерів влітку зверталися до військової прокуратури, але не отримали чіткої відповіді про місцезнаходження військовослужбовців. Співробітники офіцерів припускають, що тих могли вбити в ході "моральної обробки" і повідомляють про побиття та тортури в "центрі перевиховання" у Брянці.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті