ПВК "Вагнер" отримала від Медведєва замовлення ліквідувати міністра оборони Італії - ЗМІ

ПВК "Вагнер" отримала замовлення ліквідувати італійського міністра оборони Гвідо Крозетто. Про це пише низка ЗМІ країни, такі як Tasr, Il Foglio, Repubblica, - повідомляє Lb.ua.

Розмір винагороди за вбивство Крозетто становить 15 мільйонів євро. За погрозами міністру, як зазначають італійські видання, стоїть колишній президент росії Дмитро Медведєв.

На інформацію про цю винагороду звернули увагу італійські спецслужби. Вони передали погрози "вагнерівців" міністрові близько десяти днів тому. Наразі про посилення безпеки Крозетто не йдеться. Видання Repubblica зазначає, що є сумніви у правдивості такої погрози. Слова найманців насправді можна було б вважати однією з багатьох погроз, які циркулюють різними телеграм-каналами у межах пропагандистської кампанії, пов'язаної з російським вторгненням в Україну.

Як відомо, цього тижня міністр оборони Італії звинуватив групу "Вагнер" у сприянні нелегальній міграції з Африки до Італії. За словами Крозетто, це помста Італії за підтримку України у війні з РФ.

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин у відповідь заявив, що він не займається мігрантами, бо "має багато своїх проблем", і назвав Крозетто дурнем.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті