Путін втрачає підтримку прихильників війни через нездатність "захистити Донбас" – ISW

Російський диктатор путін втрачає підтримку провоєнної спільноти через те, що війська РФ не можуть відтіснити ЗСУ з окупованого Донбасу. Про це 11 грудня повідомляє Інститут вивчення війни.

Як докази в ISW наводять заяви військових злочинців Ігоря Гіркіна та Олександра Ходаковського. Особливо в цьому сенсі варто виділити заяви Гіркіна-Стрєлкова, який розкритикував путіна за те, що той "не зміг захистити Донбас".

"Критика Гіркіна і Ходаковського безпрецедентно пряма в порівнянні з їхніми попередніми нападками на кремль. Ці відверті наступи на путіна можуть відображати розбіжності між провоєнною спільнотою і президентом росії. Вони давно попереджали Кремль про недоліки його військової кампанії, але згуртувалися навколо путіна раніше, повіривши, що його війна – як мінімум – призведе до російської окупації Донбасу”, – пояснили аналітики Інституту.

Ходаковський при цьому також дозволив собі заявити, що тривале правління путіна "не було цілком успішним". Гіркін же був радикальнішим, заявивши, що тільки путін і Міноборони РФ вважають війну успішною.

"Умови, які Путін висуває для тривалої війни, можуть ще більше поставити під сумнів його зусилля заспокоїти співтовариство мілблогерів, що постійно зростає, які представляють важливі націоналістичні фракції та інтереси", - підсумували в ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гіркін обурився, що путін не коментує війну.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті