Путін має намір зібрати нові сили для наступу на Україну восени-взимку 2022 – ISW

Останні заяви президента РФ Володимира Путіна мають створити інформаційні умови для заклику до створення нових сил восени та взимку 2022 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Повторення Путіним про "антиросійський анклав", який має бути переможений у військовому відношенні, щоб захистити Росію, підтверджує його максималістські наміри щодо України і, ймовірно, спрямоване на те, щоб створити інформаційні умови для заклику до подальших зусиль Росії та створення сил восени та взимку цього року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що РФ продовжує перекидати війська в Україну для створення умов для захоплення Донецької області.

"Малоймовірно, що російські сили досягнуть прогресу, необхідного для захоплення області до 15 вересня", - пише ISW.

Як повідомляє Інститут вивчення війни, бойові дії в масштабах українського контрнаступу, що триває, не увінчаються успіхом або провалом за день або тиждень.

"Українці та Захід не повинні піддаватися на російські інформаційні операції, що зображують український контрнаступ у Херсонській області як такий, що майже миттєво зазнав невдачі або зображують Україну безпорадною маріонеткою західних господарів, які почали її в цей час", - пише організація.

Як повідомлялося раніше, президент РФ Путін заявив, що метою так званої "спеціальної військової операції" є "ліквідація антиросійського анклаву", який нібито створюється на території України.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті