Путін особисто відхилив заперечення ФСБ, щоб обміняти азовців на Медведчука - Washington Post

Президент РФ путін не дослухався попередження своїх силовиків про те, що обмін полонених захисників "Азовсталі" на Віктора Медведчука викличе негативну реакцію серед його прихильників. Про це повідомляє BBC News із посиланням на Washington Post 1 жовтня.

Як повідомляється, у Washington Post вийшла стаття, в якій американські та українські джерела розповіли, що путін не прислухався до попередження про те, що обмін 215 полонених, включаючи 10 іноземців та п'ять командирів, які здалися в полон на "Азовсталі", на Віктора Медведчука та 55 росіян з українського полону, що спричинило шквал негативу серед прихильників російського президента.

"Показово, що путін вважав за краще обміняти свого прихильника і одного з довгострокових маріонеток в Україні, Медведчука, на героїв Маріуполя. В Україні дуже багато раділи, що повернули додому доблесних воїнів, а в москві дуже багато хто з огидою побачив, що для путіна дійсно важливо" , - сказав газеті одне з американських джерел.

Зі статті також випливає, що посередником у переговорах виступали Роман Абрамович та саудівський спадкоємець принц Мохаммед бін Салман. Для обох основним мотивом була можливість покращити свої відносини із країнами Заходу, кажуть джерела газети.

Нагадаємо, Україна повернула з полону 200 військовослужбовців в обмін на Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті