Путін буде вести війну проти України на виснаження та може піти на ескалацію - ЗМІ

Кремлівський диктатор Путін не полишає надій підкорити Україну. Він  робить ставку на те, що зможе пережити західних союзників Києва та здобути перемогу на полі бою. Про це пише Bloomberg, - повідомляє 24tv.ua.

Офіційні особи в США заявили, що не бачать ознак того, що Путін серйозно ставився би до пошуку способу припинення бойових дій. Вони також відкинули ідею переговорів про припинення вогню без участі України. Про це повідомляють журналісти з посиланням на чотири джерела, знайомі з військовою стратегією Кремля.

"Путін зараз, швидше за все, піде на ескалацію. Його мета – перемога", – сказав керівник московського Центру політичної інформації Олексій Мухін.

Росії не вистачає живої сили, необхідної для масштабного прориву, а Україні важко власними силами забезпечувати армію боєприпасами. З цього видання робить висновок, що наразі немає жодних ознак того, що якась зі сторін зможе найближчим часом припинити бойові дії.

"З моменту перемоги на виборах минулого місяця Путін посилив ракетні обстріли українських міст. Він заявив, що не зацікавлений у тому, щоб дати Україні та її союзникам час на переозброєння, якщо він погодиться на паузу в боях", – йдеться у матеріалі.

У виданні припускають, що Кремль, ймовірно, готує ґрунт для ескалації війни. Такий крок може включати ще одну мобілізацію резервістів попри те, що "економіка Росії під час війни вже бореться з нестачею робочої сили".

Як повідомлялося, міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню провів телефонну розмову з главою Міноборони Росії Сергеєм Шойгу, що є першою такою взаємодією з жовтня 2022 року.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті