Путіну показали карту 17 століття, на якій нібито "немає України". Виявилося, що все не так

На зустрічі з російським диктатором путіним голова Конституційного суду РФ Валерій Зорькін показав копію карти середини 17-го століття, складеної за часів Людовика XIV. Глава КС доповів путіну, що "там немає України", - повідомляє російське опозиційне видання "Вёрстка".

"Чому я приніс її? Володимире Володимировичу, там немає України. Є в двох місцях край - край Річ Посполитої і край Козакії. І велике царство Російське", - сказав догідливо путіну Зорькін.

При цьому глава КС не став звертати увагу Путіна на той факт, що Крим на карті не входить до складу росії, півострів обведений як окрема держава: у 17-му столітті там перебувало Кримське ханство, яке в союзі з Османською імперією воювало з росією.

Крім цього, територія, де згодом буде розташований рідний для Путіна Петербург, позначена на карті як Інгрія і належить Швеції.

Телеграм-канал YIGAL LEVIN звертає увагу, що на карті є напис "Vkraine ou Pays des Cosaques" (Україна, земля козаків) прямо по центру більшої частини історичних українських земель.

Інші Телеграм-канали, зокрема російські, іронізують, що в 17 столітті не було багатьох країн Європи в нинішніх кордонах, і самих путіна і Зорькіна - "теж не було".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті