Путіну показали карту 17 століття, на якій нібито "немає України". Виявилося, що все не так

На зустрічі з російським диктатором путіним голова Конституційного суду РФ Валерій Зорькін показав копію карти середини 17-го століття, складеної за часів Людовика XIV. Глава КС доповів путіну, що "там немає України", - повідомляє російське опозиційне видання "Вёрстка".

"Чому я приніс її? Володимире Володимировичу, там немає України. Є в двох місцях край - край Річ Посполитої і край Козакії. І велике царство Російське", - сказав догідливо путіну Зорькін.

При цьому глава КС не став звертати увагу Путіна на той факт, що Крим на карті не входить до складу росії, півострів обведений як окрема держава: у 17-му столітті там перебувало Кримське ханство, яке в союзі з Османською імперією воювало з росією.

Крім цього, територія, де згодом буде розташований рідний для Путіна Петербург, позначена на карті як Інгрія і належить Швеції.

Телеграм-канал YIGAL LEVIN звертає увагу, що на карті є напис "Vkraine ou Pays des Cosaques" (Україна, земля козаків) прямо по центру більшої частини історичних українських земель.

Інші Телеграм-канали, зокрема російські, іронізують, що в 17 столітті не було багатьох країн Європи в нинішніх кордонах, і самих путіна і Зорькіна - "теж не було".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті