Путіну доповіли про 12 тисяч "шахтарів і трактористів", які воювали проти України з 2014 року 

Дванадцять тисяч осіб, які брали участь у боях проти України на окупованому Донбасі з 2014 року, отримали в Росії статус ветерана бойових дій. Про це на зустрічі з Путіним заявила голова фонду "Захисники Вітчизни" Анна Цівільова, - пишуть російські ЗМІ.

Вона не уточнила, чи йдеться виключно про жителів Донецької та Луганської областей, які підтримали гібридну агресію Росії, чи до числа "ветеранів" увійшли "добровольці" з російських регіонів, які нелегально воювали на Донбасі. 

Крім того, незрозуміло, про який період ідеться для визначення статусу "ветерана" - згідно з ухваленим у РФ законом, учасниками бойових дій визнають осіб, які брали участь у боях проти України не тільки з 2014 до 2022 року, а й окупантів "СВО".

Як повідомлялося раніше, Путін заперечував участь російських військ у гібридній війні проти України. Він цинічно заявляв, що законній українській владі протистоять "шахтарі і трактористи" Донбасу. Водночас російські політики рангом поменше не приховували, що військові успіхи "ополченців" - це заслуга регулярних частин ЗС РФ, бійців яких прозвали "іхтамнетами".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті