Путін Україною не обмежиться: Зеленський у Данії застеріг світ щодо можливих перспектив війни

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародне право не вдасться реанімувати й усі сусіди росії будуть під загрозою, якщо світова спільнота не зупинить російську агресію. Про це він сказав у своєму зверненні до парламенту Королівства Данія 21 серпня.

"Дорогий народе Данії! Сьогодні я тут для того, щоб подякувати особисто вам усім за допомогу у нашій складній боротьбі за свободу, за допомогу у цій війні, яку росія принесла на наші землі і яку вона сильно хоче й досі вкинути в дім інших народів. Я впевнений, що ви це бачите. – сказав Зеленський. – Зараз російське зло… відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім вони хочуть понести ці страждання далі у Європу і далі у світ. Всі сусіди росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть. Міжнародне право не вдасться реанімувати".

Президент України зазначив, що, коли путін віддав наказ про це вторгнення, він вірив лише в довжину колон своєї бронетехніки, у силу вибухів російських ракет, у те, що жорстокість нібито здатна переписати історію цілого континенту.

"Люди цінують силу: сила допомагає. Але завжди первинною є не сила. Сила є наслідком. Наслідком того, хто ви і хто з вами. Кого поважаєте ви і хто поважає вас. Кого хочете бачити у своєму домі ви і хто хоче бачити вас. Кому вірите ви і хто повірив у вас, – сказав український лідер. – Ми віримо зовсім в інше. І тому ми стаємо сильнішими – усі ми, разом із вами. Ми віримо у звичайну людську солідарність. І вона насправді дає змогу знищувати будь-яку колону будь-якої техніки будь-яких окупантів. Бо коли на твоєму боці люди, і коли для тебе людяність є цінністю, і коли твої цінності співпадають із цінностями інших народів, ти обов’язково знайдеш усю необхідну зброю, щоб захиститись".

Раніше повідомлялось, що Зеленський звернувся до парламенту Данії з словами подяки за винищувачі F-16 та іншу зброю.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті