Путін повідомив, що хотів би зустрітися з Ердоганом

Російський диктатор путін повідомив, що, можливо, він приїде до Туреччини для переговорів із президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це він сказав на прес-конференції за підсумками саміту Росія-Африка в Санкт-Петербурзі, - пише Анадолу.

"Ми домовилися про те, що ми побачимося, так, або він до нас приїде, або я до нього з'їжджу, подивимося. Він мене запрошував ще ось до (президентських і парламентських) виборів (у Туреччині), але потім ми вирішили, що краще цього не робити, щоб ніхто не спекулював на цю тему...", - сказав путін.

"І ми вирішили нашу зустріч перенести. Але ми так і не домовилися де - або у нас, або в Туреччині. Подивимося", - додав він.

"Ми хотіли переговорити телефоном, президент Ердоган пропонував розмову, але він запропонував не дуже зручний для мене час. Я запропонував сьогодні - йому незручно, запропонував завтра - йому теж незручно. Ну, домовилися на розмову, по-моєму, на середу. Переговоримо там і вирішимо", - сказав путін.

За його словами, тема створення на турецькій території газового хаба залишається на порядку денному, і цей проєкт передбачає не зберігання величезних обсягів газу, а створення електронного торгового майданчика.

"Я хочу, щоб було зрозуміло, це ж не нафта і не нафтосховище, це газ. І ми, і наші турецькі друзі це знають. Йдеться про створення електронного майданчика торгового. Ми не збираємося там зберігати газ у величезних кількостях. Просто це зручне місце для організації такого майданчика електронних торгів, тому що Туреччина стала транзитною країною для Європи", - сказав диктатор.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті