Путін повідомив, що хотів би зустрітися з Ердоганом

Російський диктатор путін повідомив, що, можливо, він приїде до Туреччини для переговорів із президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це він сказав на прес-конференції за підсумками саміту Росія-Африка в Санкт-Петербурзі, - пише Анадолу.

"Ми домовилися про те, що ми побачимося, так, або він до нас приїде, або я до нього з'їжджу, подивимося. Він мене запрошував ще ось до (президентських і парламентських) виборів (у Туреччині), але потім ми вирішили, що краще цього не робити, щоб ніхто не спекулював на цю тему...", - сказав путін.

"І ми вирішили нашу зустріч перенести. Але ми так і не домовилися де - або у нас, або в Туреччині. Подивимося", - додав він.

"Ми хотіли переговорити телефоном, президент Ердоган пропонував розмову, але він запропонував не дуже зручний для мене час. Я запропонував сьогодні - йому незручно, запропонував завтра - йому теж незручно. Ну, домовилися на розмову, по-моєму, на середу. Переговоримо там і вирішимо", - сказав путін.

За його словами, тема створення на турецькій території газового хаба залишається на порядку денному, і цей проєкт передбачає не зберігання величезних обсягів газу, а створення електронного торгового майданчика.

"Я хочу, щоб було зрозуміло, це ж не нафта і не нафтосховище, це газ. І ми, і наші турецькі друзі це знають. Йдеться про створення електронного майданчика торгового. Ми не збираємося там зберігати газ у величезних кількостях. Просто це зручне місце для організації такого майданчика електронних торгів, тому що Туреччина стала транзитною країною для Європи", - сказав диктатор.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті